logo
RNTV Live

Problema ploșnițelor care au invadat școlile din București este din ce în ce mai gravă. Părinții sunt nevoiți să-și schimbe copiii de haine la intrarea în școală

R
Constantin Corina


Luni, 55 de școli și grădinițe din București urmează să fie închise temporar, întrucât autoritățile desfășoară operațiuni de dezinsecție. Această decizie vine în urma unei creșteri a preocupărilor legate de infestarea claselor cu ploșnițe

Elevii se plâng că au descoperit aceste insecte în dulapurile unde își păstrează caietele și cărțile.

Invazia de ploșnițe în sectorul 5 devine din ce în ce mai gravă. Acestea sunt prezente peste tot: în dulapuri, pe jos, pe colțuri, în baie. Părinții sunt îngrijorați și se tem că, dacă acestea ajung acasă, vor infesta întreaga locuință. Unii dintre ei au ajuns să îi dezbrace pe copii chiar la ușă, iar tot ce poartă trebuie spălat imediat. Situația durează de două săptămâni.

“Un alt părinte relatează că a auzit cum un copil a deschis o carte și a găsit o ploșniță înăuntru. De atunci, îl dezbracă pe copil de fiecare dată când vine de la școală, pentru a evita eventualele probleme.”

Administratorul Școlii ‘Ion I.C. Brătianu’ din cartierul Rahova, de unde au pornit cele mai multe plângeri, afirmă că patru elevi au fost înțepați de ploșnițe. Clădirea școlii se află acum în a treia etapă de dezinsecție.

În total, 25 de școli și licee, precum și alte 20 de grădinițe, vor fi închise luni, de Buna Vestire. Există presupunerea că elevii ar putea aduce ploșnițele de acasă, dar această problemă ar putea fi rezolvată doar de asociațiile de locatari.

Inspectorii de sănătate publică au primit sesizări și de la părinții elevilor din Școala ‘Petrache Poenaru’ din cartierul Ferentari.Echipele de deratizare nu au găsit ploșnițe în această școală, dar se sugerează că dezinsecția ar trebui să înceapă de la blocurile din spatele acesteia.

Panică domnește acum în toate școlile din sectorul 5. Directoarea Școlii nr. 280, Violeta Filip, atrage atenția că există riscul ca elevii să transporte ploșnițele între școli și acasă.

Dacă plângerile referitoare la ploșnițe continuă, dezinsecțiile vor trebui să se repete la fiecare 10 zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor