Sursa foto: Digi24

Prințul Harry nu a avut nicio funcție oficială în timpul ceremoniei de încoronare a tatălui său, regele Charles al III-lea.

În schimb, Harry, duce de Sussex, a asistat la momentul încoronării din rândul al treilea. După încheierea ceremoniei, el a plecat singur cu mașina, iar câteva ore mai târziu s-a întors în California cu un zbor operat de British Airways.

Datorită relației tensionate cu familia regală, nu se știa cu certitudine dacă Harry va participa la ceremonia de încoronare.

În cele din urmă, prințul Harry a ajuns la Londra, dar a preferat să rămână în umbră și să evite atenția publicului.

Harry a fost așezat în rândul al treilea la ceremonia de încoronare, situat în spatele prințesei Anne, sora regelui, și a Ducelui de Kent, vărul Reginei Elisabeta a II-a. În primul rând s-au aflat William și Kate, împreună cu copiii lor, dar și fratele regelui împreună cu soția sa.

După încheierea ceremoniei, Harry a părăsit singur evenimentul cu mașina, exprimându-și dorința de a se întoarce rapid în Statele Unite pentru ziua de naștere a fiului său. Soția sa, Meghan, nu a fost prezentă la ceremonia de încoronare a Regelui.

Prințul Harry a ajuns la Aeroportul Internațional Los Angeles (LAX) în jurul orei 19:30, ora locală (02:30 GMT, duminică), pentru a celebra ziua de naștere a fiului său Archie, care împlinise 4 ani cu o zi înainte.

Harry s-a reunit cu soția sa, Meghan Markle, ducesa de Sussex, la casa lor din SUA.

Însoțitorii de bord de la compania British Airways au confirmat că Harry se afla în avion, dar nu au fost autorizați să ofere detalii despre călătoria sa.

Este remarcabilă prezența lui Prințul Harry la ceremonia de încoronare, având în vedere tensiunile recente cu familia regală după publicarea cărții sale controversate de memorii „Spare”. Aceasta a fost prima sa apariție publică alături de familia regală după aceste evenimente.

Harry a avut o conversație cu prințesa Beatrice și cu soțul acesteia, Edoardo Mapelli Mozzi, la intrarea în biserică. De asemenea, a salutat și a zâmbit oaspeților, apoi a mers singur în naosul mănăstirii.

La ceremonie, a purtat un costum de dimineață de culoare închisă și o cravată, medaliile sale din Afganistan și de la Jubilee fiind prinsă pe jachetă, iar o stea Royal Victorian Order a fost purtată la gât.

Prințul Harry nu s-a alăturat membrilor familiei regale pe balconul Palatului Buckingham la încheierea ceremoniei, Palatul afirmând anterior că el nu a avut nicio implicare oficială în eveniment.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *