logo
RNTV Live

Primul taxi zburător ar putea decola în Marea Britanie până în 2026

132954546_gettyimages-1393960783.jpg
Constantin Corina

Planul de acțiune Future of Flight, dezvoltat împreună cu industria aerospațială, mai spune că dronele și alte vehicule zburătoare vor deveni mai autonome. Acesta prezice că primul taxi zburător fără pilot va decola în 2030.

Experții susțin că pentru a implementa taxiurile zburătoare, trebuie să depășim mai întâi obstacolele legate de infrastructură și de acceptarea publicului.

Există diverse modele, dar majoritatea taxiurilor zburătoare au aspectul unui elicopter futurist și au capacitatea de a transporta în general aproximativ cinci persoane.

Acestea fac parte dintr-o familie de vehicule denumită „eVTOL” (Electric Vertical Takeoff and Landing), ceea ce înseamnă aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală.

Tehnologia pentru ei există acum, dar este probabil ca aeronava să înceapă ca moduri de transport exclusive – înlocuind călătoriile costisitoare efectuate în prezent de elicoptere.

Cele mai mari obstacole în calea ridicării în aer a taxiurilor zburătoare sunt infrastructura și percepția publicului, spune Craig Roberts, șeful dronelor, la firma de consultanță PwC. Anul trecut, el a fost coautor al unui raport pe această temă, în colaborare cu guvernul, privind viabilitatea tehnologiei.

  • Autoritatea pentru Aviația Civilă din Regatul Unit se consultă cu privire la propunerile de vertiporturi la aerodromurile existente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor