logo
RNTV Live

Primul microbuz pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din România

microbuz_persoane_dizabilitati_26682_1070_90_bigger
Andrei-Vlăduț Gușter

Anul acesta, în cadrul unui proiect finanţat de către Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” a reușit să achiziționeze un microbuz special echipat pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Noul autovehicul este prevăzut cu lift electrohidraulic pentru accesul cu scaunul rulant, sisteme de fixare a acestuia şi scară suplimentară acţionată electric pentru accesul pasagerilor, anunță Biroului de presă al instituţiei.

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi: „Este primul microbuz de acest fel din judeţ, destinat transportului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Mă bucur foarte mult că am reuşit într-un final să aducem la Galaţi un astfel de mijloc de transport, de care persoanele cu handicap locomotor aveau mare nevoie.

Rămânem alături de ei, mai ales că la mijlocul acestei luni va avea loc un amplu concurs sportiv naţional destinat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, pentru care am alocat deja fondurile necesare.”

Valoarea investiţiei este 409.598 de lei, 90% din sumă fiind asigurată de CJ Galaţi şi 10% de către Asociaţia Persoanelor cu Handicap „Sporting Club”.

Sursă: medichub.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor