Elevii de clasa a doua sustin in aceste zile primul lor examen. Evaluarea a inceput cu proba scrisa de limba si comunicare si va continua cu cele de citit si matematica si stiinte ale naturii. Rezultatele nu vor fi inregistrate în catalog.

A început sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a din acest an școlar. Primii care au intrat în emoțiile acestor probe au fost elevii de clasa a douacare au fost testați luni, la  Limba română și comunicare.

Cei mici au avut emoții, însă spun că subiectele nu i-au pus în dificultate. Au avut 30 de minute pentru a le rezolva.

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de citit la Limba română, iar joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii. Săptămâna viitoare, în intervalul 21 mai – 23 , va avea loc evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a. Asta în timp ce elevii de clasa a VI-a vor susține evaluarea pe 28 și 29 mai.

Lucările sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *