logo
RNTV Live

Primul eveniment din România dedicat Hărțuirii stradale – Participarea este gratuită si are loc în București!

Captură de ecran 2024-02-22 201802
Constantin Corina

Hărțuirea stradală este cea mai întâlnită formă de violență îndreptată împotriva femeilor, dar paradoxal, este și cea mai puțin cercetată. Maria Carusi împreună cu HerTimeRomânia aduc pentru prima oară subiectul Siguranței Stradale!

Evenimentul va avea loc pe data de 10 martie la Seneca Anticafe unde timp de 2 ore și jumătate, 3 speakeri speacializați vor discuta în ceea ce privește recunoașterea hărțuirii, efectele acesteia, prevenția, încadrarea legislativă, cât și tehnici practice de auto-apărare.

În ciuda faptului că 99,3% dintre femeile din România au fost afectate de o formă de hărțuire cel puțin o dată în viața lor (Chirciu, 2020), acest fenomen vast este adesea ignorat profund în societate, atât la nivel social, cât și psihologic, politic și economic.

Într-o societate în care educația sexuală este complet absentă, iar tinerii sunt lăsați să învețe pe cont propriu despre conceptul de consimțământ, despre diferența dintre complimente și hărțuire, și despre importanța clarității între “nu” și “da”, femeile sunt învățate încă de la o vârstă fragedă că genul lor reprezintă o amenințare.

Maria Carusi este psiholog clinician și psihoterapeut in formare iar HerTimeRomania este prima platforma de networking pentru tineri din România oferind oportunități și resurse de dezvoltare spre leadership.

Mai multe detalii despre înscriere vor apărea în curând.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor