logo
RNTV Live

Primul caz de gripă aviară a fost înregistrat în Japonia

Tudor Teodora


Primul caz de gripă aviară de tip H5 înalt patogen din acest sezon a fost identificat în Japonia, la o fermă avicolă din sudul țării, conform anunțului postului de televiziune NHK, citat de Reuters, sâmbătă.

Conform informațiilor furnizate de NHK și atribuite oficialilor Ministerului Agriculturii din prefectura Saga, autoritățile locale vor sacrifica aproximativ 40.000 de păsări de la fermă. În ciuda acestor informații, oficialii ministerului nu au fost imediat disponibili pentru comentarii în afara orelor de program.

Premierul Fumio Kishida intenționează să convoace miniștrii relevanți ai cabinetului pentru a discuta despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului, conform precizărilor NHK.

Detectarea virusului a avut loc în urma testelor genetice efectuate după ce câteva păsări de curte au fost descoperite moarte la fermă vineri, conform raportului.

Gripa aviară înalt patogenă a devenit o problemă globală în ultimii ani, determinând sacrificarea a sute de milioane de păsări. În Japonia, în sezonul trecut, un număr record de 17,7 milioane de păsări de curte au fost sacrificate, ceea ce a determinat autoritățile să mențină o vigilanță sporită.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor