logo
RNTV Live

Primăvara preia controlul după zilele cu ger

Prahova, pregătită de un 1 Mai inedit! Schi de primăvară la munte
Erika Stoica

După ce țara noastră a fost lovită de valul de ger, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii, cu temperaturi care vor aduce un strop de primăvară în mijlocul iernii. Potrivit prognozei actualizate prezentate de Alina Șerban, meteorolog ANM, , săptămâna viitoare va aduce temperaturi maxime mai ridicate decat normalul perioadei.

În intervalul 15-21 ianuarie, temperaturile vor atinge valori de 9-10, poate chiar 11 grade Celsius în sudul țării. Chiar dacă vor exista ușoare variații termice pe parcursul săptămanii, majoritatea regiunilor se vor bucura de temperaturi pozitive, cu minime care nu vor coborî sub -10 grade Celsius.

“În ce privește regimul termic nocturn, și acesta va avea un proces de încălzire care se va resimți în majoritatea regiunilor, în condițiile în care minimele nu vor mai coborî sub pragul gerului, sub -10 grade, deși vor fi negative la nivelul întregii țări, se vor situa, în marea lor majoritate, între -6 și 0 grade”, a explicat Alina Șerban pentru antena3.ro.

Prognoza pe aăptămani:

  • Săptămana 22-29 ianuarie 2024: Temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor varia, fiind ușor excedentare în vest, nord-vest și centru, iar ușor deficitare în sud-est.
  • Săptămana 29 ianuarie – 5 februarie 2024: Temperaturi medii apropiate de cele normale, posibil ușor mai ridicate în sud-vest. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
  • Săptămana 5-12 februarie 2024: Mediile valorilor termice vor fi în jurul celor specifice pentru această săptămână în întreaga țară. Cantitățile de precipitații se vor situa aproape de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor