logo
RNTV Live

Primarul Volosevici: Consiliul Judeţean trebuie să facă demersuri pentru asigurarea gazelor

volo_pp
Dumitrescu Vlad

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că rezervarea unor cantități de gaze la preț protejat de sat vine în sarcina proprietarului CET Brazi, în speță Consiliul Judeţean Prahova.


”În conformitate cu Ordonanța 27, articolele 10 și 11, cei care pot face în acest moment rezervări de gaze și respectiv să spună care este modalitatea de plată sunt cei care dețin CET-ul, așadar Consiliul Județean Prahova. Îi rog (n.r. pe reprezentanții Consiliului Județean Prahova) respectos, în genunchi, cum doresc ei, să aibă o reacție legată de lucrul acesta, deoarece sunt singurii în conformitate cu prevederile legale care au obligația să facă aceste demersuri de maniera în care să nu ne trezim că am reparat o instalație, ne uităm la instalaţie și instalația la noi pentru că nu avem ce să ardem în ea”, a susținut primarul Andrei Volosevici, care a declarat și faptul că “Am aflat cu bucurie că se investesc 3 milioane de lei în CET-ul de la Brazi, care este al Consiliului Judeţean. De ce nu s-au făcut aceste lucrări din 3 august, în contextul în care Consiliul Judeţean, fără participarea membrilor Primăriei (n.r. desemnaţi să reprezinte municipiul în Adunarea Generală a ADI Termo Prahova) a decis rezilierea contractului?”.


Edilul a ridicat și problema legată de preluarea unei turbine care fusese adusă de Veolia Energie, pe care fostul operator susţine c-a predat-o la Consiliul Judeţean, dar care în mod bizar nu apare predată mai departe către Termoficare Prahova SA.

“Noi lucrăm cumva în orb, neavând informaţii vizavi de ce se întâmplă. S-au predat sau nu instalaţiile? Ar trebui lămurită problema legată de TAG. Informaţia mea este că această turbină, cu revizia făcută în martie, putea fi folosită foarte simplu pentru furnizarea apei calde”, a mai precizat primarul Ploieştiului, în contextul legat de criza apei calde şi de ameninţarea ca sistemul să nu fie pus la punct înainte de venirea sezonului rece.

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor