logo
RNTV Live

Primarul Veneției se arată mulțumit de efectele introducerii biletelor de acces în oraș

Top-atractii-turistice-in-VenetiaItalia6
Dudau Andreea Valentina

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a exprimat satisfacția față de implementarea, începând de joi, a biletelor de acces în valoare de 5 euro pentru vizitarea orașului. Această decizie a fost adoptată în contextul eforturilor de reducere a numărului de turiști!

Orașul a impus această taxă în mod experimental, pentru o perioadă de 29 de zile din acest an, când numărul de vizitatori va fi considerabil. Joi, Italia a marcat sărbătoarea națională Ziua Eliberării. În prima zi, Veneția a înregistrat 15.700 de vizitatori care au plătit biletul de acces. Vizitatorii de o zi care intră în oraș fără bilet sunt amendați.

Rezidenții, navetiștii, elevii și studenții, copiii sub 14 ani și cei care vizitează orașul cu ocazia unor evenimente sportive sunt scutiți de obligația de a cumpăra biletul de acces, la fel ca și persoanele care rămân în oraș peste noapte, deoarece acestea plătesc deja o taxă turistică. “Îmi cer scuze pentru neplăcerile create, dar trebuie să facem ceva pentru a conserva orașul”, a declarat Brugnaro.

Sute de rezidenți locali au organizat un protest împotriva biletului de acces în oraș, spunând că acesta transformă efectiv orașul într-un fel de parc tematic “Veniceland”, notează ANSA.

Biletul a fost introdus prin controale la punctele de intrare în oraș. Vizitatorii de o zi care intră în Veneția fără bilet risca o amendă de până la 300 de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor