logo
RNTV Live

Primarul din Ecuador a fost descoperit mort, împușcat

pistol-airsoft
Dudau Andreea Valentina

Cel mai tânăr primar al Ecuadorului, găsit împușcat alături de un angajat!

Cel mai tânăr din Ecuador, Brigitte Garcia, în vârstă de 27 de ani, și un angajat al său au fost găsiți împușcați într-o mașină duminică dimineața, conform declarațiilor poliției din țara sud-americană.

Autoritățile sugerează că violența recentă din țară ar fi legată de traficul de droguri. Poliția națională a anunțat că investighează moartea lui Garcia, care era primar în San Vicente. Corpul său și cel al directorului său de comunicații, Jairo Loor, au fost descoperite în provincia Manabi. Amândoi au fost găsiți cu răni de împușcare, conform unui comunicat emis de poliție.

Garcia făcea parte din partidul Mișcarea Revoluției Cetățenești, condus de fostul președinte Rafael Correa. Correa și Luisa Gonzalez, candidatul partidului la ultimele alegeri prezidențiale, au denunțat asasinatul lui Garcia drept un act de crimă organizată. Gonzalez a exprimat șocul și disperarea într-o postare online, afirmând că „nimeni nu este în siguranță în Ecuador”.

Garcia este doar ultima dintre multele figuri politice ucise în țară. În august anul trecut, candidatul la prezidențiale Fernando Villavicencio a fost, de asemenea, asasinat. Critic vehement al corupției și crimei organizate, Villavicencio a fost ucis în timp ce părăsea un eveniment de campanie cu doar două săptămâni înaintea alegerilor.

Președintele Daniel Noboa a declarat stare de urgență în ianuarie, după o creștere semnificativă a violenței, care a inclus incidente în care bărbați înarmați au atacat un post de televiziune în timpul unei transmisiuni live. Noboa a desemnat 22 de grupuri criminale drept organizații teroriste.

Starea de urgență a fost prelungită la începutul acestei luni, iar guvernul a promis să intensifice măsurile de securitate pentru a asigura pacea și siguranța pentru toți cetățenii ecuadorieni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor