Sursa: covasna.ecobihor.ro

Consiliul Local al Sectorului 3 votează joi, 6 iulie 2023, dacă societatea din subordinea lui, SD3 Salubritate și Deszăpezire S3, va cumpăra un teren pentru mutarea stației de sortare închise în prezent.

Terenul e situat pe raza comunei Belciugatele, județul Călărași, lângă vechiul drum spre mare, între Belciugatele și Fundulea. Costul acestuia este de 2,5 milioane de euro + TVA.

Aceasta nu este prima oară când Negoiță încearcă să mute stația de sortare în județul Călărași. Precedenta idee a fost foarte aproape, la Fundulea. Costa 400.000 de euro și avea 43.000 de metri pătrați. Pe 30 iunie, proiectul a fost respins în ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 3, cu 16 voturi pentru, 9 împotrivă și 4 abțineri.

Din 2019 și până în 2022, când a fost închisă definitiv, stația care ar putea fi relocată acum la Fundulea a funcționat la Cățelu.


Contactat de Libertatea, primarul din Belciugatele, Mihai Gurlui, s-a declarat surprins de informația că Primăria Sectorului 3 intenționează să mute stația de sortare în gospodăria sa.

„De la dumneavoastră aflu acum, mi-ați dat o știre urâtă”, a afirmat el.

„Nu m-a anunțat nimeni nimic. Nu putem fi de acord cu așa ceva. Nu știu ce combinații au ei, cu cine vorbesc, ce fac. Poate cu vreun proprietar de terenuri”, a spus edilul PNL.

„Cât voi fi eu primar, nu voi fi de acord cu așa ceva. Dacă consiliul (sectorului 3, n.r.) va fi de acord, deși nu cred, și vor începe să facă demersuri către noi, mă voi opune sub toate aspectele. Nu pot să susțin așa ceva”, a mai adăugat Mihai Gurlui.

Pentru mai multe detalii vizitati sursa citata.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *