logo
RNTV Live

Primarul Băicoiului, despre zilele orașului: „Sperăm că vom avea cel puțin 15.000 de spectatori!”

maxresdefault
Ștefan Petre

Băicoiul se pregătește de sărbătoare, iar primarul Marius Constantin vorbește, în cadrul unui interviu acordat Ziarului de Ploiești, despre surprizele pregătite pentru cetățeni, la zilele orașului.

Domnule primar, și anul acesta oamenii așteaptă cu nerăbdare să afle dacă sărbătoriți Zilele Orașului.

– Cu siguranță acest eveniment va avea loc, mai ales că a devenit deja o tradiție acest festival și, până la urmă, este bine să sărbătorim localitatea în care trăim, dar și pe locuitorii acestuia. Singura diferență față de anii trecuți este că am mutat data. De obicei, era programat în apropierea zilei de 21 mai, când se serbează sfinții ocrotitori ai orașului – Sf. Constantin și Elena. Am observat, însă, că vremea era capricioasă în acea perioadă, iar spectacolele pe care le organizam erau afectate de condițiile meteo, respectiv furtuni sau ploi. Evident că, în această situație, și prezența era mai mică. Anul acesta, Zilele Orașului Băicoi vor avea loc în perioada 7-9 iulie, timp de trei zile. Sperăm că vom avea condiții optime și că la festival vom avea cel puțin 15.000 de spectatori.

Unde va avea loc?

– Și din acest punct de vedere avem o modificare, în sensul că am decis ca toate spectacolele să aibă loc în noul Parc Central Orășenesc, de lângă Peco (strada Republicii). Este o zonă amenajată corespunzător, cu spații largii, care permite un public numeros. Scena va fi pusă în zona pergolei. De asemenea, nu mai blocăm circulația pe strada Unirii, unde se ținea de obicei evenimentul. În plus, în aceeași zonă în care au loc spectacolele, vom amenaja terase, unde oamenii se pot relaxa la mese, dar vom avea și tarabe cu suveniruri și produse tradiționale, precum și locuri de joacă pentru copii.

Ne puteți spune ce artiști vor concerta?

– Ca de fiecare dată, ne-am pregătit cu atenție și am invitat artiști de renume. Încercăm să menținem nivelul ridicat pe care l-am creat în ultimii ani, pentru ca localnicii să se bucure de muzică de bună calitate. Pe data de 7 iulie, ca principal invitat îl avem pe Lino Golden, care este pe placul publicului tânăr, dar pe scenă vor urca și soliști și dansatori locali, pentru că am vrut ca toți copiii care activează la Casa de Cultură Băicoi să se bucure de un public mai numeros de la ora 18:00, decât sâmbătă la prânz, cum era de obicei.

Pe 8 iulie, respectiv sâmbătă seara, de la ora 18:00 vom avea un DJ, care va pune muzică electronică, iar apoi pe scenă vor urca Monica Angels, Doinița și Ionuț Dolănescu, Moriss, iar ziua se va încheia magic, cu concertul unuia dintre cei mai apreciați compozitori și soliști – Smiley și cu un foc de artificii. Duminică, 9 iulie, vom începe spectacolul tot cu un DJ, iar apoi îi vom asculta pe Gigi Stoica, Violeta Constantin, Daniela Gyorfi și ca principal invitat pe solistul Connect-R. După cum vedeți, vom avea și muzică populară, dar și alte genuri, astfel încât să satisfacem toate gusturile.

Care este bugetul alocat în acest an?

– Pentru întregul festival am alocat suma de 200.000 de lei (TVA inclus).

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor