Primăria Timişoara a câștigat un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva proprietarilor Ștrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu au plătit chirie timp de aproape zece ani. Potrivit sentinței, societatea GPG Company SRL trebuie să plătească Primăriei Timişoara 7,5 milioane de lei (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96 lei contravaloarea lipsei de folosință), plus 31.121 euro pe lună până la eliberarea spațiului.

Această victorie legală vine în urma unei lungi lupte a Primăriei Timişoara pentru recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Canalului Bega. Primarul Dominic Fritz, membru USR, a declarat că această victorie este parte a campaniei pentru recuperarea terenurilor publice de pe malul Begăi. El a subliniat că această acțiune legală vizează nu numai recuperarea terenurilor, ci și identificarea și recuperarea activelor generate din ocuparea ilegală a acestora.

Scopul final este amenajarea unui Coridor de Agrement Urban pentru locuitorii din Timișoara, unde aceștia să se poată plimba, să facă sport și să se relaxeze.

În iunie 2021, Primăria Timişoara a inițiat o acțiune de evacuare necondiționată împotriva celor care ocupă ilegal acest spațiu, iar procesul este în prezent la Tribunalul Timiş. Victoria obținută la ÎCCJ sporește șansele Primăriei de a recupera terenul și de a continua cu procesul de evacuare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *