Primăria sectorului 6 a inaugurat sâmbătă bulevardul Valea Largă, un proiect care va îmbunătăți accesul dinspre autostrada A1 București-Pitești către zona de sud a Capitalei. Noul drum dispune de piste de biciclete, toate utilitățile necesare și a necesitat exproprieri pentru a fi realizat, conform informațiilor transmise de News.ro.

„Vorbim despre un bulevard modern, cu două benzi pe sens, piste de biciclete de doi metri și trotuare ample. Lungimea acestuia este de 1,5 kilometri, aproximativ echivalentă cu una sau două tronsoane din Prelungirea Ghencea. Va degreva semnificativ cartierul Drumul Taberei și Valea Oltului, permițând astfel un acces mult mai facil dinspre autostrada A1 Pitești-București către sudul orașului”, a declarat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Ciucu a adăugat că drumul include canalizare, electricitate, gaze, iluminat stradal și mobilier urban. Lucrările au fost finalizate înainte de termenul prevăzut în contract.

Referitor la o dispută anterioară cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care nu a semnat inițial avizul pentru defrișare în acea zonă, Ciprian Ciucu a explicat: „Domnul Nicușor Dan a înțeles și a semnat avizul, iar în compensație, noi am plantat toți arborii promiși.”

La inaugurare a participat și candidatul PNL pentru președinția României, Nicolae Ciucă. Potrivit PNL, Valea Largă este primul bulevard construit în București după 1989.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews