logo
RNTV Live

Primăria Sectorului 4 va începe în colaborare cu Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Sectorului 5, proiectul de dezvoltare a unei noi linii de metrou care va conecta Gara de Nord cu Gara Progresului

metrou-4
Constantin Corina

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au anunțat luni că, împreună cu Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Sectorului 5, vor începe un proiect important de construcție a liniei de metrou M4 între Gara de Nord și Gara Progresul.

Sectorul 4 a solicitat deja finanțare de 2,5 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport al Uniunii Europene 2021-2027, pentru acest obiectiv strategic al Capitalei

Conform comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 4, se estimează că semnarea contractului de finanțare va avea loc în maximum 60 de zile, facilitând astfel desfășurarea rapidă a tuturor procedurilor necesare înainte de începerea construcției efective.

În același timp, specialiștii implicați în acest proiect estimează că până la sfârșitul lunii februarie va fi inițiată în S.I.C.A.P. procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. Câștigătorul sau câștigătorii acestui proces vor avea opt luni pentru a finaliza prima fază de proiectare, pregătind astfel terenul pentru începerea construcției.

Apoi, într-un interval de maximum 60 de luni, vor fi realizate, pe sectoare bine definite, atât procedurile de proiectare cât și cele de construcție.

Cele 14 stații de pe noul traseu:

  • Gara de Nord 2 – Ştirbei Vodă – Bogdan Petriceicu Haşdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluţiei 2 – George Bacovia – Toporaşi – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Progresul

Acestea vor fi amenajate conform celor mai recente cerințe pentru securitate împotriva incendiilor și vor fi adaptate pentru accesul ușor al persoanelor cu dizabilități.

În plus, aceste stații vor fi echipate cu sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginile peronelor.

„Sectorul 4 şi-a asumat acest proiect deosebit de important şi sunt convins că, alături de partenerii noştri, vom putea oferi oamenilor încredere şi predictibilitate. Încredere că lucrările se vor desfăşura fără să le afecteze semnificativ modul de viaţă şi speranţa că, într-un interval de timp rezonabil, toţi cei care intră zilnic în Bucureşti dinspre localităţile învecinate Sectorului 4 pot ajunge mai uşor, mai repede şi mai ieftin în centrul oraşului folosind metroul, un mijloc de transport ecologic şi nepoluant. Investiţia în infrastructura de metrou  reduce din timpii petrecuţi de oameni în drum către serviciu, reduce poluarea şi devine pol de dezvoltare ce aduce în zonă investitori, aduce investiţii generatoare de venituri ce se traduc, în final, în locuri de muncă bine plătite şi în general, într-un trai mai bun pentru toţi bucureştenii”, a declarat Daniel Băluţ, primarul Sectorului 4, conform comunicatului.

Foto: Primăria sectorului 4

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor