Primăria Măgurele a transmis pe pagina de Facebook a administrației locale că incendiul de la viitoarea stație de epurare ar fi fost pus intenționat, în timp ce reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au comunicat că prima evaluare tehnică indică un posibil efect termic al curentului electric, cauzat de un cablu defect sau neizolat corespunzător. Divergența între cele două poziții a stârnit dezbateri în rândul locuitorilor, în condițiile în care lucrările de punere în funcțiune a stației erau în stadiu final.
Conform mesajului publicat de Primăria Măgurele, autoritățile locale suspectează un gest voit de distrugere, fără a prezenta încă probe concrete în acest sens. Administrativul local a anunțat că va solicita o anchetă care să clarifice dacă există urme sau martori care să confirme premeditarea. În paralel, primăria monitorizează reluarea lucrărilor, pentru a nu întârzia punerea în funcțiune a stației necesare gestionării apelor reziduale.
Reprezentanții ISU Prahova au precizat că la intervenție au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul Punctului de Lucru Lipănești și al Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte, acționând trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor SMURD. Incendiul a izbucnit într-o clădire de aproximativ 250 mp, aflată încă în faza de neutilizare, destinată stației de epurare. Pompierii nu au înregistrat victime și au reușit să localizeze rapid incendiul, împiedicând răspândirea flăcărilor la restul clădirii și la construcțiile din apropiere.
În raportul de la finalul intervenției, inspectorii au concluzionat că, pe baza evaluării la fața locului, este probabil ca originea incendiului să fie efectul termic al curentului electric, cauzat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Această concluzie este deocamdată una preliminară, în așteptarea expertizei tehnice detaliate care va stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii incendiului.
Primăria și ISU colaborează pentru organizarea unei anchete complexe, care să includă inspecții tehnice, eventuale măsurători și examinarea instalațiilor electrice, precum și verificarea oricăror indicii privind intervenția unei terțe părți. Autoritățile locale au anunțat că vor sprijini ancheta cu documentația de proiect și cu accesul în zona afectată, pentru a stabili rapid dacă există elemente care susțin ipoteza intenționată și, în egală măsură, pentru a remedia orice deficiență tehnică identificată.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook