Platforma cloud interoperabilă Medicai, specializată în stocarea și gestionarea datelor imagistice, a fost introdusă cu succes în toate cele 17 spitale publice aflate sub administrarea Primăriei Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

În cadrul acestui proiect, au fost încărcate peste 60.000 de date imagistice în aproximativ 6 luni, iar s-au creat 500 de conturi pentru medici. De asemenea, au fost implementate automatizări în fluxurile de imagistică, care facilitează colaborarea cu organizații externe. Acest lucru a fost anunțat de Medicai într-un comunicat recent.

Prof. dr. Dragoș Predescu, chirurg generalist la Spitalul Clinic Sfânta Maria, a subliniat impactul pozitiv al platformei Medicai în domeniul medical: „De când am început să folosim Medicai în spital, am simțit în sfârșit că suntem aliniați la standardele medicale din Franța și, respectiv, Germania, unde am profesat chirurgia. Individual, îmi oferă flexibilitate în program, posibilitatea de a lucra de oriunde și oricând, având acces ușor la toată imagistica din instituție.”

Implementarea soluției a implicat pregătirea a mii de medici, care folosesc în prezent aplicația Medicai atât pe dispozitive mobile (iOS și Android), cât și pe platforma web. De asemenea, s-au dezvoltat fluxuri digitale pentru comisiile multidisciplinare la mai multe spitale, precum Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia, Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”.

Platforma Medicai permite centralizarea dosarelor medicale ale pacienților oncologici într-un singur loc, oferind echipei medicale acces rapid și facil la conținutul acestora, de oriunde și oricând.

Dr. Dragoș Median, medic primar Oncologie Medicală la Spitalul Clinic Filantropia, a subliniat importanța platformei Medicai în ceea ce privește crearea unui dosar al pacientului ușor accesibil și posibilitatea securizată de partajare a informațiilor între instituțiile medicale. El a declarat: „Medicai rezolvă, în mare parte, nevoile noastre.”

Platforma permite și pacienților să încarce direct propriile dosare medicale în format digital (CT, RMN, radiografii, ecografii și analize medicale, interpretări, rapoarte medicale în orice format – pdf, word, png, jpeg, video) înainte de consultații, reducând astfel aglomerația din sălile de așteptare și asigurând economii de timp.

Proiectul va continua cu dezvoltarea unor fluxuri pentru comisiile multidisciplinare de oncologie în colaborare cu Institutul Fundeni și Institutul Oncologic București.

Medicai este o platformă de imagistică medicală specializată în facilitarea colaborării, permițând medicilor să partajeze, să vizualizeze și să colaboreze în siguranță cu privire la imaginile și cazurile medicale, crescând astfel eficiența și acuratețea în îngrijirea pacienților.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) are responsabilitatea administrării spitalelor publice și a serviciilor medicale sub autoritatea Primăriei Municipiului București.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *