logo
RNTV Live

Prim-ministrul Marcel Ciolacu discută cu liderii americani despre consolidarea parteneriatului strategic în cadrul vizitei sale în SUA

Marcel-Ciolacu-PSD-gov-ro
Dumitrache Catalina

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a avut o întâlnire cu reprezentanții Comitetului pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii, copreședinții Mike Rogers și Adam Smith, în timpul vizitei sale de lucru în SUA, marți. În cadrul discuțiilor, prim-ministrul și-a exprimat recunoștința pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral și pentru contribuția Congresului SUA la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ciolacu a subliniat importanța dezvoltării și aprofundării acestui parteneriat în toate domeniile de cooperare, cu accent pe apărare, securitate, energie, comerț și investiții.

În timpul întâlnirii, șeful Guvernului României a abordat situația din regiunea Europei de Est, evoluțiile de securitate în zona Mării Negre și Orientul Mijlociu. Dialogul a inclus discuții despre sprijinul acordat de România pentru Ucraina și Republica Moldova, consolidarea poziției NATO în regiunea Mării Negre, necesitatea susținerii creșterii prezenței militare a SUA în România și oportunitățile bilaterale în domeniul apărării.

Prim-ministrul a subliniat că Parteneriatul Strategic cu SUA rămâne un pilon esențial al politicii externe și de securitate a României, menționând că țara sa contribuie la stabilitatea în regiunea Mării Negre și la apărarea ordinii internaționale bazate pe reguli.

În discuțiile cu congresmenii americani, Marcel Ciolacu a apreciat asistența de securitate aprobată de Congresul SUA pentru România, evidențiind consolidarea dialogului și coordonării bilaterale în implementarea Strategiei SUA pentru securitatea în regiunea Mării Negre.

Referitor la cooperarea cu aliații și partenerii din regiunea Mării Negre, prim-ministrul a menționat vizita delegației Guvernului de la București la Kiev pentru prima ședință comună a cabinetelor român și ucrainean. Totodată, el a subliniat importanța deciziilor luate la Summitul NATO de la Vilnius pentru securitatea și stabilitatea Flancului estic al Alianței.

În ultima parte a vizitei sale, prim-ministrul a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, evidențiind importanța colaborării cu companiile americane în evaluarea și dezvoltarea capabilităților din industria națională de apărare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor