logo
RNTV Live

Prezentări artistice, sesiuni de lucru creativ, și defilare de modă sunt incluse în programul Târgului de Paște și la Galeriile “Cromatic”

targ-de-Paste_mic-site-1181×840
Constantin Corina


La Târgul de Paște și la Galeriile “Cromatic”, Centrul Creației Populare Dolj va găzdui expoziții, ateliere și o paradă de modă. Printre exponate se vor regăsi pânze cu flori și portrete realizate de artiști

Duminica Floriilor, pe 28 aprilie, în Parcul “Nicolae Romanescu” – Zona Foișor, vor fi deschise două expoziții de pictură realizate de Asociația Seniori Art Craiova: “Flori de Florii” (12:00 – 15:00) și “Să trăim frumos într-un mediu sănătos” (10:00 – 18:00). În același timp, artistul vizual Daniel Guță va conduce un atelier de pictură pentru copii între orele 12:00 și 15:00, cu grupe de câte 6 copii pe oră.

În aceeași zi, Ilinca Butucea, creatoarea de modă, va reveni la Târgul de Paște pentru a prezenta, începând cu ora 17:00, mai multe creații vestimentare semnate de ea.

Ilinca Butucea și artistul plastic Florin Măceșanu vor expune împreună în expoziția “Stil și culoare”, care va fi deschisă în perioada 28 – 30 aprilie, între orele 11:00 și 18:00, pe aleea Casei Bibescu.

În a doua zi de Paște, expoziția “Să trăim frumos într-un mediu sănătos”, realizată tot de Asociația Seniori Art Craiova, va putea fi vizitată în Parcul Romanescu – Zona Foișor, între orele 10:00 și 18:00.

Pe data de 29 aprilie, la ora 15:00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj va vernisa două expoziții la Galeriile “Cromatic”. Prima expoziție, “Icoana prin ochii copiilor”, va include și un medalion muzical susținut de copiii Ruxandra Lucan (11 ani), Rebeca Amza (8 ani) și Rareș Lucan (8 ani), iar cea de-a doua expoziție, “Credință și culoare”, va fi semnată de artistul liric Dana Curcă.

Expozițiile de la Galeriile “Cromatic” vor fi deschise pentru vizitare până pe 17 mai 2024 (cu excepția perioadei 01 – 06 mai), de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00, la adresa: Strada Alexandru Macedonski, numărul 28, iar intrarea este liberă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor