logo
RNTV Live

„Prevenție și educație pentru sănătate” în Prahova, cu ajutorul voluntarilor ortodocși

o-noua-actiune-a-campaniei-preventie-si-educatie-pentru-sanatate-265248
Ștefan Petre

Recent, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat o nouă acțiune în cadrul campaniei „Prevenție și educație pentru sănătate”. De această dată, beneficiarii demersului au fost elevii școlii de vară din Mireș, județul Prahova.

Un număr de 65 de elevi au avut ocazia să primească de la specialiști informații și sfaturi legate de nutriție, igiena personală, tehnicile corecte de periaj dentar, fiind în același timp atenționați cu privire la metodele de prevenire și gestionare a fenomenului de bullying.

Desfășurată în colaborare cu Parohia Mireș și școala gimnazială din localitatea prahoveană, această acțiune a primit susținere din partea ambelor entități. În contextul acestui eveniment, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a subliniat: „Copiii beneficiază de informațiile oferite de noi nu doar acum, ci și pe viitor, deoarece în cadrul acestei activități le‑am prezentat aspecte din domeniul medical care înglobează principiile esențiale ale unui stil de viață sănătos. Aceste repere sunt importante în formarea și educarea acestora. Este esențial ca ei să înțeleagă și să își însușească elementele fundamentale ale unui stil de viață sănătos încă de la această vârstă fragedă pentru a preveni mai târziu probleme grave de sănătate.

De asemenea, psihoterapeutul Raluca Simion a declarat: „Activitatea de astăzi s‑a centrat pe prevenirea fenomenului de bullying. Le‑am vorbit copiilor despre metode prin care aceștia pot să gestioneze mai ușor emoții precum furie, agresivitate sau tristețe. Copiii știau despre bullying, s‑au întâlnit cu fenomenul și tocmai de aceea am încercat prin această campanie să le arătăm că o persoană poate fi atât bună, cât și rea, dar că este important să hrănim acea parte bună din fiecare.”

Prin intermediul acestei campanii de prevenție și educație pentru sănătate, până în prezent au fost sprijinite peste 17.000 de persoane din țară și din Republica Moldova.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor