Pe parcursul zilei de vineri, preţurile petrolului au înregistrat o creştere de aproximativ 3%, atingând un maxim din ultima săptămână. Această evoluţie este rezultatul temerilor că tensiunile din regiunea Israelului şi Gaza ar putea duce la un conflict mai amplu, cu potenţialul de a perturba aprovizionarea globală cu ţiţei.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,25 dolari, reprezentând o creştere de 2,6%, şi au atins valoarea de 90,18 dolari pe baril.

În ceea ce priveşte preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI), acesta a înregistrat o creştere de 2,14 dolari sau 2,6%, ajungând la 85,35 dolari pe baril.

De asemenea, trebuie menţionat că preţul petrolului Brent faţă de WTI se afla pe cale să atingă cel mai mare nivel din luna iulie, ceea ce creşte atracţia pentru companiile energetice de a trimite nave în SUA pentru a ridica ţiţei pentru export.

Pe parcursul săptămânii, preţul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 2%, iar preţul WTI cu aproximativ 3%.

Tranzacţiile de vineri au fost caracterizate de agitaţie. Iniţial, preţurile petrolului au înregistrat o creştere de peste 2 dolari pe baril, după ce armata americană a lovit ţinte iraniene în Siria.

Ulterior, preţurile au cunoscut o scădere temporară pe măsură ce pieţele au analizat diverse rapoarte referitoare la discuţiile de mediere între gruparea militantă Hamas şi Israel, coordonate de Qatar, cu implicarea SUA.

Concluzia este că situaţia din Orientul Mijlociu a creat incertitudine pe pieţele energetice, generând fluctuaţii ale preţurilor petrolului, însă până în prezent, evoluţiile din regiune nu au avut un impact direct asupra livrărilor de petrol. Cu toate acestea, există îngrijorări legate de posibila perturbare a exporturilor Iranului, care susţine gruparea Hamas, precum şi a altor mari producători de ţiţei.

Sursă: news.ro

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *