Prețurile petrolului au înregistrat o creștere, alimentată de incertitudinea politică din marile țări producătoare, după decesul președintelui iranian și anularea unei vizite în Japonia a prințului moștenitor al Arabiei Saudite, din motive legate de sănătatea tatălui său, regele Salman, conform informațiilor furnizate de Reuters.

„Brent a câștigat 41 de cenți, sau 0,5%, până la 84,39 dolari pe baril până la ora 06:32 GMT, după ce a crescut la 84,43 dolari mai devreme, cel mai mare nivel din 10 mai.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru iunie a crescut cu 23 de cenți, până la 80,29 dolari pe baril, după ce a atins 80,35 dolari mai devreme, cel mai mare de la 1 mai. Contractul din iunie expiră marți, iar contractul mai activ din iulie a fost la 79,89 dolari, în creștere cu 31 de cenți, sau 0,4%”, a explicat Reuters.

Context

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter pe un teren montan, lângă granița cu Azerbaidjan, au declarat luni oficiali și presa de stat.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman și-a amânat vizita în Japonia, programată să înceapă luni, din cauza unei probleme de sănătate cu tatăl său, regele Salman, a declarat secretarul șef al cabinetului japonez Yoshimasa Hayashi. Agenția de presă de stat a Arabiei Saudite a anunțat duminică că regele Salman, în vârstă de 88 de ani, va fi supus unui tratament pentru inflamația plămânilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *