Prețurile alimentelor sunt estimate să crească semnificativ în următoarea perioadă, cu o medie de 10% pentru fiecare produs, iar coșul alimentar de Crăciun ar putea deveni cu 15-20% mai costisitor, conform declarațiilor lui Dragoș Frumosu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară (Sindalimenta).
Această creștere a prețurilor cărnii și a produselor lactate se datorează în principal majorării costurilor cu furajele, a tarifelor energetice crescute și a efectului majorării salariului minim asupra angajatorilor.
„Ne așteptăm ca fiecare produs să devină cu aproximativ 10% mai scump. De exemplu, pentru coșul de Crăciun, va fi necesar să plătim cu 15-20% mai mult, iar cozonacul ar putea avea un preț dublu. Este de așteptat ca mulți consumatori să se orienteze spre carnea de pui, care este mai ieftină în comparație cu cea de porc. În plus, din luna ianuarie, ar putea apărea falimente în rândul unor producători”, a subliniat Frumosu.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews