Cătălin Drulă, președintele USR, l-a criticat pe premierul Marcel Ciolacu pentru adoptarea Ordonanței 32 în data de 24 august, acuzându-l că a încălcat prevederile Legii Responsabilității Fiscal-Bugetare privind salariile de stat.

Drulă a subliniat că Guvernul continuă să crească cheltuielile la stat și că premierul Ciolacu a dat o ordonanță prin care nu se mai respectă regulile stabilite în Legea Responsabilității Fiscal-Bugetare nr. 69/2010. Această lege, adoptată în 2010 sub presiunea FMI în timpul crizei financiare anterioare, stabilește reguli și obligații privind cheltuielile bugetare, cu scopul de a asigura stabilitatea financiară a țării și evitarea situațiilor de incapacitate de plată.

Unul dintre aspectele cheie ale legii se referă la limitarea cheltuielilor de personal (salarii) – articolul 18. Cătălin Drulă a afirmat că, prin Ordonanța 32 emisă în august, premierul Ciolacu a permis ca aceste prevederi să nu fie respectate în anul 2023.

Drulă a criticat, de asemenea, faptul că Guvernul vorbește despre reducerea cheltuielilor doar pe plan verbal, în timp ce în realitate acestea cresc, în paralel cu planurile de majorare a taxelor propuse de premier.

Acest demers al președintelui USR subliniază preocupările privind gestionarea fiscal-bugetară a Guvernului Ciolacu și potențialele abateri de la regulile financiare și fiscale stabilite de lege.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *