logo
RNTV Live

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, critică legea pensiilor și acuză PSD și PNL de minciună electorală

Drula
Dumitrache Catalina

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a exprimat luni opinia că pensiile ar trebui să atingă un “nivel decent”, iar pentru aceasta este necesară reducerea “jafului de la stat”, a cheltuielilor “inutile” și a pensiilor speciale. USR subliniază că nu a susținut prin vot “minciuna electorală” promovată de PSD și PNL și pledează pentru o creștere echitabilă a pensiilor.

Parlamentarii USR au refuzat să voteze pentru o lege pe care o consideră a fi o “minciună”, avertizând asupra unui posibil haos bugetar care ar afecta negativ toți cetățenii. Cătălin Drulă a subliniat necesitatea unei reduceri a jafului de la stat, eliminarea cheltuielilor inutile și diminuarea pensiilor speciale pentru a asigura o creștere economică sustenabilă.

USR susține că noua lege a pensiilor, conform jaloanelor din PNRR, trebuia să intre în vigoare la 31 martie, dar PSD și PNL au amânat acest termen, justificând că bugetul țării a fost “făcut praf”. Cătălin Drulă acuză că aceasta este o minciună, menționând faptul că raportul Băncii Mondiale, pe baza căruia Guvernul Ciolacu susține că a elaborat legea, nu este finalizat, iar Ministerul Finanțelor a avertizat că impactul bugetar este nesustenabil.

Deputata USR, Oana Ţoiu, a criticat proiectul de lege, afirmând că acesta creează “o nouă serie de nedreptăți” pentru diverse categorii de angajați, precum ambulanțieri, pompieri civili și părinți văduvi. Deputatul USR Cristian Seidler a subliniat că cea mai mare inechitate rămâne existența pensiilor speciale, salvate de PSD și PNL pentru încă cel puțin 40 de ani.

Legea pensiilor a fost adoptată de Plenul Camerei Deputaţilor, însă USR rămâne ferm opusă, caracterizând-o drept o “minciune legalizată” și un factor generător de haos bugetar.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor