logo
RNTV Live

Preşedintele Senatului României semnează o declaraţie comună cu omologul georgian

ciuca
Dumitrache Catalina

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a semnat luni o Declaraţie Comună cu preşedintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili, în timpul vizitei oficiale a acestuia la Senat. În declaraţia semnată, se reafirmă cooperarea română pe linie parlamentară şi sprijinul pentru agenda europeană a Georgiei.

Ciucă a subliniat sprijinul României pentru Georgia în procesul său de aderare la Uniunea Europeană și a menționat importanța poziției geostrategice a Georgiei în transporturile comerciale dintre regiunea Caspică și Europa. De asemenea, a subliniat că Georgia ocupă un loc semnificativ în proiectul coridorului verde, care va asigura transportul de electricitate din Azerbaidjan în Uniunea Europeană, pe traseul Georgia-Marea Neagră-România.

România este primul stat care a ratificat Acordul de Asociere UE-Georgia în 2014 și a oferit asistență tehnică pentru implementarea acestuia. Parteneriatul Strategic dintre România și Georgia, semnat acum aproape un an, a reconfigurat relațiile bilaterale, cu accent pe dezvoltarea cooperării economice și comerciale, precum și pe consolidarea colaborării regionale în zona Mării Negre. Cu accent pe domeniile energiei și conectivității, România și Georgia se angajează să extindă colaborarea pe proiecte concrete.

Această declarație comună subliniază angajamentul ambelor țări de a consolida relațiile bilaterale și sprijinul reciproc în cadrul procesului de integrare europeană al Georgiei.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor