Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat joi, în cadrul dezbaterii „Eforturi în vederea combaterii traficului de fiinţe umane: bune practici în cooperarea transnaţională”, organizată de Ambasada Regatului Spaniei la București, gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și necesitatea unei abordări internaționale pentru destructurarea rețelelor de trafic și protejarea victimelor.

Ciucă a evidențiat că traficul de persoane are consecințe dramatice și de lungă durată asupra victimelor și generează o serie de alte infracțiuni asociate. Deoarece este o infracțiune transfrontalieră, a subliniat importanța colaborării cu alte state pentru contracararea acestui fenomen și dezorganizarea rețelelor infracționale implicate.

El a subliniat necesitatea investiției în sprijinirea victimelor prin alocarea de resurse pentru repatriere, asistență materială și medicală, precum și protecție în procesele penale în care acestea sunt implicate ca părți vătămate sau martori.

Nicolae Ciucă a susținut că prevenția trebuie să fie o prioritate și a subliniat importanța adoptării unei abordări de toleranță zero față de traficanții de persoane. El a apelat la aplicarea strictă a legii și la impunerea de pedepse mai aspre pentru infractorii din această categorie.

În concluzie, Ciucă a subliniat că trebuie să se acorde o atenție deosebită combaterii traficului de persoane și să se împiedice cu fermitate orice formă de compromis în lupta împotriva acestei grave infracțiuni.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *