logo
RNTV Live

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, laudă talentul și realizările lui Elon Musk

Russian President Vladimir Putin makes an address in Moscow
Dumitrache Catalina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lăudat marți figura influentă a omului de afaceri Elon Musk, caracterizându-l drept o “persoană remarcabilă” și un antreprenor talentat. Declarațiile vin la scurt timp după apariția unor informații conform cărora Elon Musk ar fi închis rețeaua Starlink din temerea unui posibil atac ucrainean în Crimeea, care ar fi putut genera represalii nucleare din partea Rusiei.

Anul trecut, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a lăudat decizia lui Musk de a închide Starlink, o decizie care a fost criticată în mod aspru de politicienii ucraineni.

Deși Putin nu a menționat în mod direct incidentul Starlink, a avut cuvinte de laudă pentru succesul companiei SpaceX a lui Musk în lansarea rachetelor în spațiu, afirmând că acesta este “o persoană remarcabilă” și un antreprenor talentat. Putin a recunoscut contribuția sa la domeniul spațial, subliniind sprijinul primit de la statul american.

Cu toate acestea, liderul rus a subliniat faptul că Rusia intenționează să continue propriul său program spațial, în ciuda recentului eșec al unei misiuni lunare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor