Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a exprimat ferm condamnarea față de presupusele „abuzuri” ale funcționarilor ANPC (Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorului) aduși din alte județe pentru a „hărțui” antreprenorii gorjeni. Într-o postare pe pagina de Facebook a PNL Gorj, Iordache a subliniat că angajații instituțiilor de control ale statului par să facă exces de zel în acțiunile lor.

În mesajul său către Ministerul Economiei, cu referire la ANPC, Iordache a menționat că funcționarii delegați în Gorj ar încerca să închidă mai multe locații fără a ține cont de pagubele pe care aceasta le-ar putea produce economiei județului.

„Conducerea PNL Gorj condamnă ferm abuzurile funcționarilor ANPC aduși din alte județe să hărțuiască antreprenorii gorjeni! Funcționarii ANPC, delegați în Gorj, vor să închidă mai multe locații din județul nostru pentru motive superficiale, fără să țină cont de pagubele produse economiei județului. Regulile trebuie respectate, sănătatea oamenilor este pe primul loc, dar aici vorbim despre exces de zel și abuz”, se arată în postarea semnată de liderul PNL Gorj.

Iordache a solicitat Ministerului Economiei și conducerii ANPC luarea de măsuri urgente pentru protejarea mediului de afaceri din Gorj. De asemenea, el a subliniat necesitatea unei cercetări asupra presupuselor abuzuri ale funcționarilor.

„Drept urmare, solicităm Ministerului Economiei și conducerii centrale ANPC măsuri urgente de protejare a mediului de afaceri și cercetarea abuzurilor de care sunt acuzați acești funcționari. Instituțiile statului trebuie să înceteze cu abordarea antreprenorilor ca și cum ar fi infractori!”, a mai adăugat președintele PNL Gorj.

Aceste declarații vin după ce comisarii de la Protecția Consumatorilor Gorj au decis oprirea temporară a prestării serviciilor pentru nouă unități din stațiunea Rânca, în urma unor controale efectuate la 11 operatori economici din zonă. Abaterile constatate au inclus nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor, produse și materii prime fără identificare corespunzătoare, materii prime expirate și alte deficiențe în igienă și conformitate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *