logo
RNTV Live

Președintele Klaus Iohannis explorează cooperarea bilaterală în timpul vizitei în Republica Cabo Verde

iohannis
Dumitrache Catalina

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Republica Cabo Verde, a purtat discuții fructuoase cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva și cu președintele Adunării Naționale, Austelino Tavares Correia. Șeful statului român a evidențiat importanța consolidării relațiilor bilaterale prin proiecte concrete și colaborare sectorială în domenii precum agricultura, situații de urgență, digitalizare, securitate alimentară, transport, energie și educație.

Pe platforma Twitter, Klaus Iohannis a subliniat caracterul constructiv al discuțiilor cu premierul Cabo Verde, evidențiind angajamentul comun pentru dezvoltarea dialogului politic și diversificarea colaborării în domenii de interes reciproc.

În cadrul întâlnirii la Praia cu Austelino Tavares Correia, președintele Adunării Naționale din Cabo Verde, președintele român a exprimat satisfacția pentru dialogul avut și a subliniat angajamentul comun pentru promovarea dialogului politic și diversificarea cooperării sectoriale.

Programul oficial al vizitei lui Klaus Iohannis în Cabo Verde a inclus și o vizită la Primăria Praia, precum și depunerea unei coroane de flori la Memorialul “Amilcar Cabral”. Președintele român a avut și convorbiri cu omologul său, José Maria Neves, într-o serie de întâlniri care au consolidat relațiile diplomatice dintre cele două țări.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor