Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat în plenul Camerei că se va demara o consultare amplă în Parlament pentru a identifica mecanismele prin care propunerile legislative neconstituționale să nu poată fi înregistrate în Camera Deputaților.

Simonis a subliniat că nu se va dezbate „orice prostie depusă de cineva” în plen și că inițiativele revizioniste care pun în pericol suveranitatea și integritatea teritorială a țării nu își au locul într-o instituție atât de importantă ca Parlamentul României.

Președintele interimar a argumentat că nu există ce dezbate la aceste inițiative toxice și că nu se pot negocia unitatea și integritatea teritorială a țării. De asemenea, a exprimat perplexitatea cu privire la rostul acestor inițiative și a subliniat că nu au susținere și nicio perspectivă de reușită. Alfred Simonis a menționat că va consulta colegii de la comisiile de constituționalitate, juridică și legislație pentru a găsi mecanisme statutare care să împiedice înregistrarea la Camera Deputaților a unor propuneri legislative neconstituționale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *