Tradițional, un interviu cu președintele SUA în orele premergătoare Super Bowl a fost o obișnuință în ultimele decenii. Cu toate acestea, președintele Joe Biden a ales să nu participe la un astfel de schimb de replici în timpul festivităților dinaintea meciului, care vor anteceda transmisia Super Bowl LVIII de către CBS, pe 11 februarie, a confirmat CBS News!

Paramount Global a avut discuții cu Casa Albă în ultimele săptămâni. Detalii despre corespondentul vizat pentru această misiune nu au fost dezvăluite, dar se presupune că oferta CBS News a fost pentru un interviu de 15 minute, din care trei sau patru minute ar fi fost difuzate în timpul transmisiunii de dinaintea meciului.

Acesta va fi al doilea an consecutiv în care președintele Biden refuză această oportunitate, obișnuită să atragă o audiență de zeci de milioane de oameni, chiar și în orele premergătoare evenimentului. Anul trecut, președintele Biden a refuzat, de asemenea, să vorbească cu un corespondent de știri de la Fox News Channel. De obicei, anunțurile privind un interviu cu președintele la Super Bowl sunt finalizate cu cinci sau mai multe zile înainte de eveniment.

„Sperăm ca telespectatorii să se bucure de vizionarea meciului”, a declarat Ben LaBolt, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Cu toate acestea, decizia poate fi considerată intrigantă, mai ales că se apropie alegerile prezidențiale din 2024. Telespectatorii ar fi putut fi interesați să audă părerea președintelui Biden despre recentele lovituri americane asupra forțelor iraniene din Siria și Irak, răspunzând la uciderea a trei soldați americani în Iordania, sau despre candidații republicani, inclusiv fostul președinte Donald Trump. De asemenea, ar fi fost interesant să afle dacă președintele Biden avea o preferință pentru echipa Kansas City Chiefs sau echipa San Francisco 49ers.

Decizia Casei Albe de a nu-l face disponibil pe președintele Biden în 2023 arată o posibilă tensiune în relația cu postul Fox News, cu orientare de dreapta. Cu toate acestea, președintele Biden, care a acordat puține interviuri presei de la preluarea Biroului Oval în 2021, pare să aibă relații bune cu CBS News. A interacționat atât cu Norah O’Donnell, cât și cu Scott Pelley, și a acordat recent scurte interviuri lui Robert Costa și Ed O’Keefe.

Un interviu cu președintele înainte de Super Bowl a devenit o tradiție de la președintele Barack Obama, care a început să facă acest lucru în 2009. Președintele Obama a acordat interviuri în direct cu jurnaliști precum Pelley și Gayle King de la CBS, Matt Lauer de la NBC și Bill O’Reilly de la Fox News Channel. Aceste discuții cu un președinte american în exercițiu la Super Bowl sunt mai puțin formale, aducând în discuție subiecte variate precum aruncarea monedei sau discuții cu comentatorii sportivi precum Jim Nantz de la CBS Sports înainte de evenimentul din 2004.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *