Drama istorică „Oppenheimer”, unul dintre filmele cel mai apreciate din anul precedent, a cucerit joi nu mai puțin de 13 nominalizări la Premiile BAFTA

„Killers of the Flower Moon”, regizat de Martin Scorsese, și „The Zone of Interest”, care relatează povestea unei familii care trăiește lângă Auschwitz, au fost onorate cu câte nouă nominalizări.

În cadrul Premiilor BAFTA 2024, filmele „Oppenheimer”, „Poor Things”, și „Killers of the Flower Moon” se vor afla în competiție pentru premiul cel mare, alături de „Anatomy of a Fall” și „The Holdovers”, o comedie desfășurată într-un internat de băieți.

Anna Higgs, președintele Comitetului de Film al BAFTA, a subliniat: „A fost un an remarcabil pentru cinematografie, așa cum o reprezintă cele 38 de filme nominalizate.”

Margot Robbie din „Barbie” a primit o nominalizare la categoria cea mai bună actriță principală, alături de Emma Stone din „Poor Things„, Carey Mulligan pentru „Maestro”, Fantasia Barrino pentru „The Color Purple”, Sandra Hüller din „Anatomy of a Fall”, și Vivian Oparah pentru „Rye Lane”.

Printre actorii principali nominalizați se numără Bradley Cooper („Maestro), Barry Keoghan („Saltburn”), Cillian Murphy („Oppenheimer”), Colman Domingo, („Rustin”), Paul Giamatti („The Holdovers”) și Teo Yoo („Past Lives”).

Ceremonia de decernare a Premiilor BAFTA, cele mai prestigioase distincții cinematografice din Marea Britanie, va avea loc la Londra pe 18 februarie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *