logo
RNTV Live

Premierul Marcel Ciolacu vizează reducerea impozitării muncii pentru salariile minime din 2024

Marcel-Ciolacu-declaratii
Dumitrache Catalina

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că are intenția de a începe, începând cu anul viitor, reducerea impozitării muncii pentru cei care au salariul minim pe economie. Ciolacu a subliniat că implementarea acestei măsuri va depinde de execuția bugetară și va fi influențată de măsurile fiscale adoptate și de eforturile de combatere a evaziunii fiscale.

“Eu îmi doresc ca anul viitor, în funcţie şi de măsurile fiscale luate și vedem și combaterea evaziunii, să încercăm să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie. Asta este de fapt și de drept marea provocare. Vom vedea execuţia bugetară și, în funcţie de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii”, a explicat Ciolacu în cadrul unei declarații la Parlament.

Premierul a reiterat angajamentul că nu vor fi introduse impozite noi, insistând că nu se va recurge la impozitarea capitalului. Ciolacu a menționat că reforma fiscală prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va aborda această chestiune și că, în calitate de prim-ministru al României, nu a avut acces la proiectul PNRR-ului, considerând această situație drept inacceptabilă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor