Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) și actualul prim-ministru al României, a emis o declarație miercuri cu privire la pensiile speciale, subliniind importanța finalizării procesului parlamentar și a deciziei Curții Constituționale până la data de 1 noiembrie. Ciolacu a avertizat că, dacă nu se va închide acest proces, România riscă să piardă o sumă considerabilă de 1,4 miliarde de euro.

În cadrul declarației sale, premierul a subliniat că există încă trei aspecte de negociat în ceea ce privește pensiile speciale. Acestea includ clarificarea criteriilor pentru calculul acestor pensii, precum și momentul în care se iau în considerare veniturile magistraților. Ciolacu a făcut referire la cazul unui procuror general care a obținut o pensie de 120.000 de euro, concentrându-și toate veniturile în ultima lună înainte de pensionare. El a criticat acest tip de practică, sugerând că astfel de acțiuni sunt incorecte față de cetățeni, în special de la cei care au ocupat poziții de autoritate în sistemul judiciar.

Cu privire la stadiul negocierilor, Marcel Ciolacu a dezvăluit că un ultim proiect a fost trimis de către Ministerul Justiției cu 48 de ore în urmă și că se așteaptă la răspunsul Comisiei care va clarifica limitele și parametrii în care se pot face amendamente. El a insistat că solicitările Comisiei sunt rezonabile și ar trebui respectate, iar pe termen lung, ideea de a păstra pensiile speciale pentru generațiile viitoare până în anul 2080 poate părea excesivă.

Cu toate acestea, Ciolacu a subliniat importanța finalizării procesului parlamentar și a deciziei Curții Constituționale până la 1 noiembrie. Avertismentul său a fost clar: în caz contrar, România ar putea pierde o sumă semnificativă de 1,4 miliarde de euro.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *