logo
RNTV Live

Premierul Marcel Ciolacu: Legea pensiilor, adoptată, este corectă și sustenabilă, asigurând creșteri duble în 2024

Marcel-Ciolacu-4-1024×782
Dumitrache Catalina

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Legea pensiilor, adoptată luni de Camera Deputaților, este “corectă, predictibilă și sustenabilă”, reprezentând o victorie pentru aproximativ 4.800.000 de pensionari. Ciolacu a subliniat că adoptarea legii a devansat negocierile cu Comisia Europeană, eliminând posibilitatea blocării creșterii pensiilor până în 2070. El a mulțumit colegilor din PSD, PNL și UDMR pentru înțelegerea importanței momentului.

Premierul a explicat că în 2024, pensiile vor fi majorate de două ori, cu o creștere de 13,8% pentru toți pensionarii. Ciolacu a asigurat că aceasta este o lege durabilă, prevăzând creșteri aplicate la 1 ianuarie și, prin recalculare, la 1 septembrie. În ceea ce privește finanțarea, el a subliniat că statul român trebuie să asigure resursele necesare, menționând că proiectul a fost convenit cu Banca Mondială și Comisia Europeană.

În contextul întrebărilor despre riscul creșterii contribuțiilor sociale, Ciolacu a negat acest aspect și a explicat că articolul din lege reflectă o practică comună a statelor membre ale Uniunii Europene. El a adăugat că proiectul a fost conceput cu responsabilitate și că nu există riscul unor măsuri iresponsabile în viitor.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul legii pensiilor cu 199 de voturi “pentru”, 39 “împotrivă” și 17 abțineri.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor