Cu ocazia Zilei Imnului Naţional, sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în care evidențiază impactul profund pe care „Deşteaptă-te române!” îl are asupra românilor, oriunde s-ar afla. Imnul inspiră, unește și aduce gândurile acasă, la valorile și idealurile naționale, subliniind că aceasta a fost și miza care i-a mobilizat pe români în lupta pentru libertate în anul 1989.

În cuvintele sale, premierul Marcel Ciolacu afirmă: „”Deşteaptă-te române!” a fost imboldul care a mobilizat şi unit românii în 1989 să lupte pentru libertate. Astăzi, Imnul Naţional face cunoscut numele României în lume prin performanţele românilor excepţionali. Indiferent unde ne aflăm, „Deşteaptă-te române!” inspiră, uneşte şi ne poartă cu gândul acasă, la valorile şi idealurile naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Imnului Naţional!”

„Deşteaptă-te române!” este un simbol al unității și al Revoluției Române de la 1848. Această zi specială este sărbătorită anual la 29 iulie, marcând momentul în care, în anul 1848, a fost cântat oficial pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Imnul Național, prin puterea sa evocatoare, reprezintă un reper identitar pentru români și marchează momente istorice deosebite, simbolizând atât lupta pentru libertate, cât și realizările și valorile deosebite ale poporului român.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *