Premierul Marcel Ciolacu a exprimat sâmbătă că România și alte țări depun eforturi comune pentru a sprijini cetățenii din Fâșia Gaza cu dublă cetățenie, inclusiv români, să părăsească această zonă. Cu toate acestea, a subliniat că situația este una dificil de gestionat.

Ciolacu a informat că există aproximativ 3.000 de cetățeni cu dublă cetățenie în Fâșia Gaza și că sunt apeluri pentru a-i îndruma către sudul Fâșiei Gaza. Premierul a menționat că guvernul României este în contact cu alte țări pentru a sprijini acest efort. Cu toate acestea, Ciolacu a evidențiat că baza acestor acțiuni sunt ostaticii, iar negocierile nu s-au încheiat cu succes până în momentul respectiv.

El a menționat, de asemenea, că armata israeliană a încercat să elibereze ostaticii prin intrarea în Fâșia Gaza, dar și prin retragere. Eforturile sunt realizate împreună cu Statele Unite, Franța, Germania și alte țări care au cetățeni cu dublă cetățenie în regiune.

Ciolacu a subliniat că, pe lângă solicitarile cetățenilor români din Fâșia Gaza, există și cetățeni palestinieni care doresc să părăsească zona. El a concluzionat prin menționarea importanței evitării escaladării situației.

Sursă: AGERPRES

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *