Premierul Marcel Ciolacu a exprimat sâmbătă dorința de a vedea amendamentele la legea pensiilor speciale adoptate în Parlament în următoarele două săptămâni, cu scopul de a rezolva și cererea de plată III din PNRR.

Marcel Ciolacu a fost întrebat sâmbătă despre pensiile speciale și a afirmat: „Săptămâna viitoare doresc să prezint amendamentele în Senat și în Camera Deputaților. Voi discuta și despre forma amendamentelor.”

El a menționat că a discutat deja acest subiect cu președintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Adrian Solomon, precum și cu liderii de grup și cu președintele Camerei.

„Doresc ca în următoarele 2 săptămâni să adoptăm aceste amendamente la legea pensiilor speciale prin Parlament și să vedem dacă aceasta mai poate fi atacată de Înalta Curte, astfel încât să finalizăm cererea de plată numărul trei”, a mai spus premierul.

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a admis parțial sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) privind pensiile speciale pe site-ul instituției în 7 august.

Legea urmează să fie din nou modificată de către Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.

Printre altele, judecătorii Curții au precizat că nu pot fi făcute modificări ale spectrului remodelării elementelor definitorii ale dreptului la pensie deja exercitat, și anume pensia aflată în plată, deoarece acest lucru „afectează integritatea și substanța acestuia și pune sub semnul întrebării încrederea cetățenilor în stat și în procesul legislativ.”

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *