Premierul Marcel Ciolacu, care este și președintele Partidului Social Democrat (PSD), a condamnat vineri seara acțiunea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de distribuire a pliantelor la deschiderea anului universitar la SNSPA, caracterizând-o drept „un atac mârșav,” similar cu atacurile lor la adresa Uniunii Europene și NATO.

La Râmnicu Vâlcea, Marcel Ciolacu a fost întrebat vineri seara despre gradul de pericol pe care AUR îl reprezintă în anul electoral viitor, mai ales în contextul distribuirii pliantelor la evenimentul SNSPA.

El a răspuns: „Românii au întotdeauna dreptate. Sunt ferm convins că până în ziua votului, românii vor fi informați foarte clar. Este un atac mârșav, la fel ca atacurile lor asupra UE și NATO. Așteptăm să vedem ce soluții au pentru Uniunea Europeană, NATO și OCDE.”

Luni, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată de Liga Studenților din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanții partidului au distribuit pliante cu diverse mesaje.

Studenții au transmis: „Această formațiune politică descurajează studenții să urmeze învățământul superior.” George Simion, liderul AUR, a precizat că mesajele din pliante sunt asumate de partid: „Susținem 100% mesajul din acele pliante, este un mesaj pe care ni-l asumăm.”

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a descris acțiunea lui George Simion drept „un atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic.”

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *