Premierul Marcel Ciolacu a exprimat optimismul că în următoarele două zile vor fi finalizate negocierile pentru aderarea la Spațiul Schengen, începând cu etapele aeriană și navală, urmând ca anul viitor să aibă loc și aderarea terestră. Declarațiile au fost făcute vineri, după participarea la lucrările obiectivului de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania – secțiunea Chețani-Câmpia Turzii.

Premierul a evidențiat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a asumat finalizarea a 250 de kilometri de autostradă și drum expres până la sfârșitul anului curent, subliniind angajamentul pentru continuarea proiectelor de infrastructură și în anul următor.

„Considerăm că trebuie să venim cu cât mai multe vești bune, cel puțin în infrastructura mare, pentru români”, a spus Ciolacu, menționând că săptămâna viitoare vor avea loc mai multe evenimente, printre care finalizarea unui tronson important din Autostrada Transilvaniei și deschiderea drumului expres Craiova-Pitești.

Premierul a subliniat că echipa de implementare a proiectelor de infrastructură, în special firma Strabag, merită felicitările pentru finalizarea cu opt luni mai devreme a lucrărilor pe tronsonul Autostrăzii Transilvaniei. Aceasta este considerată o realizare remarcabilă și un semn al progresului în domeniul infrastructurii din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *