În cadrul unei întâlniri cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că proiectele Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, precum și proiectul centralei nucleare de mici dimensiuni de la Doicești, rămân prioritare pentru România, având în vedere angajamentele țării în domeniul schimbărilor climatice. Această declarație a fost făcută în timpul vizitei de lucru a premierului în Statele Unite ale Americii, la Washington D.C. și New York, împreună cu o delegație guvernamentală.

Potrivit Executivului, premierul român a evidențiat că „securitatea energetică rămâne o prioritate strategică pentru România,” iar colaborarea cu SUA a transformat securitatea energetică într-un pilon esențial al Parteneriatului Strategic. Guvernul României susține ferm implementarea proiectelor energetice aflate în desfășurare, având ca obiectiv independența energetică și asigurarea resurselor necesare cetățenilor și economiei, indiferent de evoluțiile la nivel internațional.

Secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, a subliniat interesul părții americane pentru cooperarea în domeniul energiei, cu accent deosebit pe energia regenerabilă. În discuțiile purtate, a fost acordată atenție deosebită cooperării în domeniul energiei nucleare, care reprezintă un punct distinct al interesului SUA. Acestea sunt implicate în implementarea Proiectului Cernavodă, inclusiv prin finanțare prin EximBank în valoare de până la 3,05 miliarde de dolari.

Vizita de lucru a prim-ministrului în SUA se desfășoară alături de o delegație guvernamentală formată din ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *