logo
RNTV Live

Premierul Ciolacu transmite un mesaj ferm din Qatar către Israel și Iran: Apel la reținere imediată pentru evitarea situațiilor periculoase

marcel-ciolacu-acuza-usr-ca-a-cerut-imprumuturi-de-zeci-de-milioane-de-euro-prin-pnrr-pentru-consultanta-18776879
Theo Tănăsescu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat după întâlnirea cu omologul său din Qatar că prin prezența sa acolo își dorește să transmită un mesaj puternic că România este alături de Qatar, pentru ca împreună cu Statele Unite și partenerii din Uniunea Europeană să susțină eforturile de pace și pentru restabilirea securității în Orientul Mijlociu.

„Am venit plin de speranță în această vizită oficială convins că în perioade complicate trebuie să găsim noi oportunități de dialog și cooperare cu state cu care împărtășim viziuni și valori comune în acest context internațional dificil.

Statul Qatar este un broker de securitate respectat în Orientul Mijlociu, la fel cum România este un factor de stabilitate recunoscut în Europa de Est.

Tocmai de aceea, sunt aici pentru a transmite un mesaj puternic că România este alături de Qatar, pentru ca împreună cu Statele Unite și partenerii din Uniunea Europeană să susținem eforturile de pace și pentru restabilirea securității în Orientul Mijlociu”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu susține că este pe deplin de acord că trebuie adoptată o poziție echilibrată.

„Să încurajăm părțile să manifeste reținere imediată pentru prevenirea unor evenimente periculoase.

Diplomația și dialogul trebuie să fie mai puternice decât armele. Iar rolul de mediator asumat de Qatar de-a lungul timpului, în dosare internaționale complexe, va fi cu siguranță un argument solid pentru detensionarea situației.

De aceea, i-am transmis Excelenței Sale că România este pregătită să se ralieze eforturilor regionale și internaționale de a fi parte a unei soluții constructive care să evite extinderea conflictului în Orientul Mijlociu”, a arătat șeful Executivului.

Totodată, premierul României a ținut să mulțumescă statului Qatar în facilitarea negocierilor care au condus la eliberarea români în siguranță și a ostaticilor din Fâșia Gaza.

„Rolul de actor cu influență regională semnificativă a fost demonstrat, de altfel, recent de statul Qatar în facilitarea negocierilor care au condus la eliberarea în siguranță a ostaticilor din Fâșia Gaza, inclusiv a unor persoane care dețin cetățenia română.

În acest sens, permiteți-mi să vă mulțumesc, Excelența Voastră, atât în calitatea mea de prim-ministru, cât și în nume personal, pentru eforturile pe care le-ați depus pentru ca românii noștri să se întoarcă teferi acasă”, a subliniat prim-ministrul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor