Premierul Marcel Ciolacu a solicitat luni miniștrilor să accelereze elaborarea actelor normative pentru a aborda problemele semnalate de fermieri și transportatori în mijlocul protestelor. În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, membrii Executivului au prezentat prioritizarea acestor proiecte legislative, cu scopul adoptării ulterioare a unor hotărâri de guvern și ordine de ministru care să implementeze soluțiile convenite în procesele-verbale anterioare.

Comunicatul Guvernului evidențiază faptul că membrii Executivului au prezentat modul în care proiectele legislative sunt tratate ca prioritare pentru a sprijini fermierii și transportatorii, iar în următoarele ședințe de Guvern se vor adopta măsuri concrete. Dialogul cu protestatarii continuă, iar premierul a subliniat că sunt deschiși la discuții până la momentul reducerii evaziunii fiscale, considerată o linie roșie.

În ceea ce privește situația verificării problemelor semnalate, s-a confirmat că din octombrie 2023 nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din România, iar importurile s-au realizat doar în tranzit către Portul Constanța pentru export. De asemenea, s-a adăugat că de la începutul anului, făina și zahărul au fost incluse pe lista de mărfuri supuse acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență.

Guvernul se angajează să continue dialogul cu fermierii și transportatorii, implicând și asociațiile reprezentative pentru cele două domenii. În plus, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) și-a exprimat disponibilitatea pentru o nouă întâlnire cu protestatarii, oferind propuneri concrete pentru ameliorarea efortului financiar în ceea ce privește asigurările RCA.

Guvernul reafirmă deschiderea la dialog civilizat și rațional, menit să contribuie la rezolvarea problemelor reclamate în mod legitim.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *