logo
RNTV Live
tymbark

Premieră în programul Rabla. Când începe?/ VIDEO

Iorgu Theo

Premieră în programul Rabla. Când începe?

O nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va debuta pe data de 13 mai. Acesta urmează să se adreseze, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ – teritoriale.

O nouă sesiune ”RABLA”. Premieră în programul Rabla

Pe data de 13 mai se va lansa nouă sesiune „Rabla’. Reprezentanții Administraţiei Fondului pentru Mediu au anunțat că au realizat o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice.

Pentru Programul ‘Rabla’ – persoane fizice, a fost alocată suma de 335 de milioane de lei. Pentru persoane juridice a fost alocată suma de 123 de milioane de lei. Pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei.

De asemenea, pentru Programul ‘Rabla Plus’ persoane fizice are alocat 262 de milioane de lei: Pentru persoanele juridice a fost alocata suma de 190 de milioane de lei. Instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune.

O altă sesiune a programului „Rabla” va fi organizată undeva în luna septembrie, tot cu sume destul de consistente. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat că România a înregistrat cea mai mare creştere procentuală din Uniunea Europeană a înmatriculărilor de autovehicule electrice, în primele patru luni ale acestui an.

Conform datelor AFM, în 2021, vechimea parcului auto din România era de 16,8 ani, în timp ce, în 2010, se situa la sub 10 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor