Featured Video Play Icon

Precipitatiile anuntate pentru perioada urmatoare, venite dupa valul de caldura exccesiva, ar putea genera episoade cu fenomene meteo extreme. Asa ca specialistii spun ca nu este exclusa producerea unor pagube insemnate in tara noastra. Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Prahova a suplimentat stocurile de rachete si este pregatita sa cheme chiar si angajatii din liber, in caz de necesitate.

La centrul de comanda al Unitatii de  Combatere a Caderilor de Grindina Prahova specialistii sunt in alerta, dupa ce valul de caldura caniculara va fi precedat de fenomene meteo extreme. a

Acesta este momentul in care toate punctele de lansare se pregatesc sa intervina. Mai ales ca si in perioada anterioara s-a folosit un numar insemnat de rachete.

Asa ca se fac ultimele pregatiri la centrul de comanda, pentru a putea face fata activitatii intense din punct de vedere meteorologic.

Chiar si cu o interventie bine pusa la punct vor fi anumite zone unde grindina va cadea in cantitati mari, astfel ca nu este exclus ca in acele localitati sa fie inregistrate pagube materiale. Joi, la pranz, in anumite zone din Prahova, a fost emis mesaj RO alert de cod portocaliu care a fost insotit de vijelie, cu rafale de pana la 80 km/h, averse torentiale, grindina si descarcari electrice.

By Costin