logo
RNTV Live

Pregătirile pentru moartea Regelui Charles sunt atent plănuite odată ce a acesta a fost depistat cu cancer

d9ecdfaf279141bfd5631e44d4eba811
Constantin Corina

Recentele probleme de sănătate ale lui Charles au început luna trecută, când Palatul Buckingham a anunțat pe 17 ianuarie că Regele va merge la spital.

Operațiunea Podul Menai este numele de cod pentru planurile legate de moartea regelui Carol al III-lea. Numele se referă la un pod suspendat din Țara Galilor. Planul include anunțul morții sale, perioada de doliu oficial și detaliile înmormântării sale de stat.

Planificarea înmormântării regelui a început aproape imediat după urcarea pe tron a lui Carol la moartea mamei și predecesoarei sale, regina Elisabeta a II-a.

Confrom Simon Morgan, în timp ce vorbea la Today în septembrie 2022, planurile pentru moartea regelui Charles au fost deja puse în aplicare.

„Chiar și regele a spus în acceptarea sa că va accepta acest rol atâta timp cât viața îi va permite. El are 73 de ani, trebuie să fie în mintea ta, iar de la poliție, avem pentru a începe din nou planificarea pentru viitor”, a spus el.

Pentru a detalia, planul este înțeles a fi similar cu Operațiunea London Bridge în care Prințul William va fi numit Rege, iar Prințesa Kate va prelua rolul Reginei Consort.

Inițial, numele de cod pentru decesele regale au fost introduse pentru a preveni scurgerea informațiilor către presă înainte de anunțul oficial.

Utilizarea acestor nume de cod a avut efectul de a împiedica operatorii de la centrala telefonică de la Palatul Buckingham să afle vestea înainte de momentul anunțului public.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor