La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a avut loc Târgul Pâinii.

La invitația Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Centrul Județean de Cultură Prahova a fost prezent la acest important târg, transformând muzeul într-o autentică sărbătoare culturală.

Echipa Centrului de Cultură a fost însoțită de Ansamblul folcloric „Perinița”, Fanfara „Prahova”, meșteri populari și reprezentanți ai comunităților locale din județul Prahova, inclusiv din localitățile Scorțeni, Izvoarele, Valea Doftanei și Dumbrăvești.

Participanții au adus în fața publicului cântecele și dansurile tradiționale specifice zonei, portul tradițional, produsele meșteșugărești și gastronomice tradiționale, oferind o prezentare vibrantă și autentică a bogăției patrimoniului cultural prahovean.

„Sub variate forme, de la cea rotundă asociată simbolurilor solare, la cea împletită care amintește de dualismul universal, sau chiar antropomorfă (colindeții sau bolindeții), pâinea a însoțit marile evenimente din viața omului, marcând pragurile spre un nou început, ce se dorește plin de prosperitate, speranță, bucurie. Ea este prezentă la nașterea copilului, la nuntă, dar și la înmormântare, văzută ca o trecere spre viața veșnică”, s-a aratat în descrierea evenimentului.

 „Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări cu caracter social, cultural și științific în scopul de a aprecia și a promova satul românesc”, se menţionează în lege.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *