Featured Video Play Icon

Au fost afisate rezultatele la Bacalaureat. In Prahova exista, inainte de contestatii, o singura medie de 10, obtinuta de un elev de la Colegiul de Arta Carmen Syla Ploiești. Avem doua unitati de invatamant cu promovabilitate suta la suta dar si una cu promovalbilitate 0 la suta.

În Prahova, au fost, la această sesiune a Bacalaureatului, 5543 candidati înscriși.  În urma publicării rezultatelor, a reiești o  promovabilitate de 78,01%. Au fost prezenți la probe 5415 elevi, 128 au fost absenti, iar unul eliminat.  Dintre cei care au susținut Bacul, au reușit 4224 de elevi, din care  1481 cu medii intre 9-9,99. Este un singur elev cu media 10, fiind de la Colegiul Arta Carmen Syla Ploiești, specializarea Arte Plastice și Decorative. În Prahova sunt două școli cu promovabilitate 100% – COLEGIUL NATIONAL  MILITAR BREAZA și COLEGIUL NATIONAL “NICHITA STANESCU”, dar și o unitate de învățământ cu promovabilitate 0% – LICEUL TEHNOLOGIC MECANIC CAMPINA.

La nivel national au fost obținute 39 de note de 10. Ligia Deca, ministrul Educației, a prezentat rezultatele înregistrate la examenul național de bacalaureat 2024 – prima sesiune.

Afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, este programată în data de 12 iulie.

By Costin